Genel

Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır?

Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır

Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır ?

Tüm paklık prosedürleri ve paklık eserleri, her mobilya için ülkü bir seçim olmayabilir. Hem iç hem de dış yer mobilyalarınızı, hangi formüllerle nasıl pak tutabileceğinize dair ayrıntılı bilgiler için okumaya devam edin.

Mobilya Cinsine Nazaran Uygun Paklık Yöntemleri

Mobilya gereç cinsine yahut yapısına nazaran; tüm mobilyaları tek bir metot yahut eserle temizlemek ve korumak mümkün değil. Örneğin masif ahşap eserler üzerinde kullanmak için uygun olan bir paklık eseri, ferforje yahut metal bir gereç üzerinde oksidasyona neden olabilir ve mobilyanızın tüm yüzeyini mahvedebilir. Benzeri halde kimi kumaş cinslerinde kullanabileceğiniz mikrofiber paklık bezleri, deri kaplamalı mobilyalarınız için âlâ sonuç vermeyebilir. Artık mobilyalarınızı temizlemek için materyal çeşidine nazaran hangi paklık usullerinin ve eserlerinin tercih edildiğini yakından inceleyelim.

Ahşap Mobilyaların Temizliği

Ahşap mobilyaların paklığı ve bakımı eserleri hayli tanınan. Beşerler, ortasından seçim yapabileceği onlarca farklı eser ortasından hangisinin gerçek olduğunu, eser kılavuzlarına bakarak anlamaya çalışıyor. Lakin birçok eser vakit içinde biriken, yüzeylere uygulanan cilayı yoğunlaştıran bir kalıntıya neden olur. Bilhassa vakit içinde bu eserlerin kullanımı, bütçenizi de zorlayabilir. Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır ?

Ahşap mobilyalarınız için rutin paklık süreçlerinde mikrofiber bezler ile sade bir paklık yapabilirsiniz. Bunun için bezin yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz. Toz, kirli ve yağlı lekeler üzere istenmeyen durumların önüne geçmek için haftada en az bir defa mobilyalarınızı bez ile silebilirsiniz. Daha inatçı lekeler için ise bezi biraz ıslatıp nemli bir formda kullanabilirsiniz. Daha tesirli bir paklık için diş macunu ve kabartma tozu karışımı kullanabilirsiniz. Ahşap mobilyaları temizledikten sonra, ahşabınızın parlaklığını korumak için balmumu üzere yüksek kaliteli bir mumla koruyun.

MDF Mobilyaların Temizliği

Orta yoğunluklu sunta (MDF), ahşap artıklarından yapılan mühendislik eseri bir ahşaptır ve tipik olarak çok pürüzsüz bir yüzey kaplamasına sahiptir. MDF mobilyalarını temizlemenin en uygun yolu, yumuşak bir mikrofiber bez kullanmaktır. Rastgele bir ticari temizleyici yahut mobilya cilası kullanmaktan kaçının, zira bu tıp eserler, kullandıkça MDF mobilya yüzeyini matlaştırabilir.

Düzenli aralıklarla bezle MDF mobilya paklığı yapmak, kalıcı lekelerin oluşmasını maniler. Kolonya, alkol ve sert kimyasallar kullanmaktan kaçının. Bu çeşit eserler mobilyanıza ziyan verdiği üzere sıhhatinizi da riske atabilir. Şayet ağır bir toz ve kir birikintisi ile karşı karşıyaysanız, bezinizi hafif ıslatarak paklık sürecini yapabilirsiniz. Çok ve daima ıslaklık, MDF gereçlerin vakit içerisinde suyu içine çekip şişmesine ve kabarmasına neden olabilir.

Deri Mobilyaların Temizliği

Lüksü çağrıştıran ve bazıları için bir standart haline gelen deri mobilyalar, konforu ve estetiği kadar çabuk kirlenmesiyle de isminden bahsettirir. Deri mobilyalara özel TLC paklık eserleri kullanılabilir. Şayet sıradan nemli bir bezle temizlenerek geçmeyen bir kire maruz kalmış mobilyanız varsa, bu cins deri paklığı için uygun olan eserleri tercih edebilirsiniz. Lakin paklık sırasında yüzeyi çizmediğinizden ve derinin rengini çıkarak kadar baskı yapmadığınızdan emin olmalısınız.

Daha profesyonel bir deri mobilya temizliği için Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır:

Deri mobilyalarınızı derinlemesine temizlemek için eşit ölçüde beyaz sirke ve su karışımını karıştırarak homojen hale getirin, mikrofiber bezi, hazırlamış olduğunuz solüsyonla ıslatın ve deriye uygulayın. Kirin etrafa yayılmasını önlemek için bezi sık sık durulayın ve sıkın. Deriyi ıslatmaktan kaçının ve pak ve kuru bir mikrofiber bezle silin.

Süet Mobilya Kumaşı Temizliği

Süet, son derece yumuşak ve süper bir döşemelik kumaştır, lakin bu hoşluğun bir bedeli vardır. Bu bedel ise özel bakım gerektirmesidir. Taze ve pak görünmesini sağlamak için süetin yumuşak bir fırça aparatı kullanılarak sistemli olarak süpürülmesi gerekir.

Süeti tertipli olarak yumuşak bir mikrofiber bezle silin ve her seferinde farklı bir desen (önden geriye, yandan yana, çapraz, vb.) kullanmak da en güzel formda görünmesine yardımcı olabilir. Süet kremi püskürterek eski süetinizi tazeleyin.

Lekeleri ve kokuları gidermek için kumaşa kabartma tozu serpin ve uygunca süpürmeden evvel bir gece bekletin. Bilhassa inatçı lekeler ve dökülmeler için profesyonel bir döşeme temizleyici yardımcı olabilir.

Mobilya Döşeme Kumaşları

Döşeme mobilyalar, pamuk, yün, polyester, şönil, kadife ve ipek dahil olmak üzere görünüşte sınırsız bir renk, tarz ve imalat yelpazesine sahiptir. Mobilya döşeme kumaşı, yumuşak bir fırça aparatı kullanılarak tertipli olarak süpürüldüğünde en uygun biçimde görünür.

Döşemeyi temizlemenin en âlâ yolu, üreticinin tavsiyelerine uymaktır. Her kumaş tipinin paklık için nelerin kullanılıp kullanılamayacağına dair özel talimatları olacaktır. Bakım etiketi ekseriyetle bir minderin altında yahut mobilyaların altında bulunur ve bir bakım kodu içerir: Su bazlı temizleyiciler için W, solvent bazlı temizleyiciler için S, su yahut solvent için WS ve profesyonel paklık için X üzere sözler kullanılmaktadır. Daha ayrıntılı bilgiye sahip olmak için üretici ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Hepsi ve daha fazlası için Mobilimo AVM ‘ ye bekliyoruz!